Zonnecollectoren van SunDisc

De warmte van SunDisc Solar Systems

Met de onafgedekte zonnecollectoren van SunDisc Solar Systems, investeren eigenarenen exploitanten van buitenzwembaden, zowel in een schonere toekomst als in het eigen zwemplezier. Terwijl er, met name op de lange termijn, flink wordt bespaard op het gebruik van conventionele energiebronnen als gas, olie en elektriciteit. Met andere woorden het gebruik van deze collectoren maakt het gebruik van conventionele energiebronnen overbodig.

Het voordeel van doordacht design

Naast de platte zonnepanelen, die als een ´tapijt’ op zuidelijk gerichte, hellende daken worden bevestigd, zijn de collectoren van SunDisc van een opvallend design. Met hun ronde, sferische vorm hebben zij van zichzelf al een hellingshoek van 15 graden. Hierdoor is een bevestiging op een hellend oppervlak, richting het Zuiden, niet noodzakelijk. Door de sferische vorm, alsmede door de vrije opstelling van de collectoren, wordt er van de vroege ochtend tot in de late middag volop licht opgevangen. En daarmee warmte gegenereerd.

Benodigd collector-oppervlak

Het benodigde collectoroppervlak is, naast de afmeting van het te verwarmen bassin, afhankelijk van het al of niet afdekken van het zwembad in de doorgaans koudere, nachtelijke uren. Bij gebruik van een SunDisc Solar Systeem, mits het een afgedekt zwembad betreft, worden volstaan met slechts 30 á 40 procent van het totale zwembadoppervlak aan collectoroppervlak. Bij conventionele collectoren ligt dit normaliter op 75 procent van het zwembadoppervlak.

Optimaal comfort door een slimme constructie

De sferisch gevormde schotel van de SunDisc zonnecollector, zorgt met een effectief oppervlak van 3,81 m2, al in het voorjaar voor voldoende lichtopvang om het zwembad water aan te warmen. Er is dan geen energie van aanvullende, meer kostbare bronnen nodig om volop van het buitenbad te genieten. Bij daling van de buitentemperatuur in het voor en najaar, beperkt de dubbelwandige constructie onder de schotel het warmteverlies. Deze isolerende werking, goede regenwaterafvoer en de verdeling van het te verwarmen water over 3 parallelle circuits, spelen een belangrijke rol bij het bereiken van het hoge rendement.

Daarnaast heeft SunDisc Solar Systems zelf elektronica (het besturingssysteem) ontwikkeld die ervoor zorgt dat dit hoge collectorenrendement overgedragen wordt op het zwembad. De watertemperatuur stijgt op een voorjaarsdag met gemiddeld 3 graden Celsius. Over het gehele zwemseizoen genomen,is het bad gemiddeld zelfs 5 graden Celsius warmer dan bij een onverwarmd bad. In het najaar zorgen de collectoren er voor dat het zwembadwater nog lange tijd op temperatuur blijft.

Rendement uit duurzaamheid

Leveren vorm, constructie en besturingssysteem tezamen al het nodige voordeel op, het grootste deel van de winst moet vooral in de duurzaamheid van het SunDisc Solar Systeem worden gezocht. Allereerst zijn de collectoren van SunDisc Solar Systems stormproof en vorstbestendig. Daarnaast zijn ze samengesteld uit materialen die bestand zijn tegen de chemicaliën in het badwater en UV straling. Maar ook het eenvoudige onderhoud, door een slimme vormgeving en de vrije opstelling van de zonnecollectoren, dragen bij aan de zeer lange levensduur. Afnemers mogen dan ook rekenen op een garantieperiode van tien jaren.

 

CONCRETE VOORDELEN BIJ GEBRUIK VAN EEN SUNDISC SOLAR SYSTEM:

  • EEN HOGER RENDEMENT, UIT EEN KLEINER COLLECTOROPPPERVLAK
  • EEN VERDUBBELING VAN HET ZWEMSEIZOEN
  • RENDEMENT UIT DUURZAAMHEID (COLLECTOREN GAAN 25 JAREN MEE)
  • GEEN ONDERHOUDSKOSTEN
  • BEVESTIGING OP EEN HELLEND DAK RICHTING ZUIDEN IS NIET NODIG
  • DOOR RONDE, SFERISCHE VORM GEEN OVERLAST VAN WATER/BLAD
  • VORSTBESTENDIG EN STORMPROOF
  • VOOR LANDEN BUITEN NEDERLAND NOG GUNSTIGER DEKKINGSPERCENTAGE
logo-sundisc2
Grond opstelling

Grond opstelling

Dak opstelling

Dak opstelling

Collector

Collector