Warmtewisselaars

Warmtewisselaar C.V. of Warmtepomp

Het principe van de warmtewisselaar is eigenlijk heel eenvoudig. Het berust op de overdracht van warmte uit een andere verwarmingsbron, zoals bijvoorbeeld de CV-installatie van het huis volgens het tegenstroomprincipe. De warmtewisselaar kan worden aangesloten op de warmwaterleiding van de centrale verwarmingsinstallatie van het huis. Het CV-water stroomt zo door een spiraalvormige leiding (of meerdere leidingen) in de warmtewisselaar. Door het water van het zwembad tegengesteld langs deze spiraal te pompen wordt de warmte van het CV-water aan het zwembadwater afgegeven. Warmtewisselaars zijn er met met een capaciteit van 13 tot maar liefst 220 kW. Vervaardigd uit RVS, ABS, Kunststof of Titanium.
Deze Warmtewisselaars zijn leverbaar in Hi-Temp uitvoering voor aansluiting op een C.V. of leverbaar in Low-Temp uitvoering voor aansluiting op een Warmtepomp.

Warmtewisselaar Elektrisch

Een veel compactere variant op de met brandstof gestookte installatie is de elektrische heater. De elektrische wisselaars zijn zeer eenvoudig te monteren. Ze zijn ontworpen voor een continue door-stroming met een zo gering mogelijk drukverlies en kunnen door hun kleine formaat in nagenoeg alle installaties worden toegepast. Vervaardigd uit hoogwaardig RVS, ABS, Kunststof en Titanium, door middel van een maximaal-thermostaat, beveiligd tegen oververhitting. De heaters zijn voorzien van verwarmings-elementen van een kwalitatief hoogwaardige legering. Ze zijn hierdoor uitermate bestand is tegen zwembadwater. Nadelen van deze verwarming zijn de hoge elektriciteitskosten en de in verhouding vaak veel te geringe capaciteit om een zwembad te kunnen verwarmen.

Warmtewisselaar  Low-Temp

Warmtewisselaar Low-Temp

Warmtewisselaar Elektrisch

Warmtewisselaar Elektrisch

Warmtewisselaar Hi-Temp

Warmtewisselaar Hi-Temp