HeatPipes

Dé energiezuinige manier om uw zwembad te verwarmen!

Hoe werkt dit?

Licht gaat door de dubbelwandige vacuümbuis en verwarmt de absorber. De door de absorber opgevangen warmte wordt, via de geleider, afgegeven aan de HeatPipe. In de HeatPipe zit vloeistof welke door verwarming verdampt, de damp stijgt op naar de condensor waar het condenseert en zo energie afgeeft aan het Manifold. De gecondenseerde vloeistof loopt terug naar de bodem van de HeatPipe en het proces begint opnieuw. De dubbelwandige vacuümbuis zorgt voor zeer goede thermische isolatie waardoor dit proces ook werkt wanneer het buiten koud is.

De HeatPipe zelf is een dichte koperen buis met daarin beetje water. In de buis heerst een lage druk wat het kookpunt van de vloeistof verlaagt, zodat deze verdampt bij lagere temperaturen. Het water in de HeatPipe is beveiligd tegen bevriezing. Voor een optimale werking moet de collector, met daarin de vacuümbuizen, onder een hoek van
15 a 75 graden geplaatst worden.

De Manifold is een koperen buis waarin uitsparingen zijn gemaakt waarin de HeatPipes precies passen. Deze is goed geïsoleerd met steenwol om verlies van warmte tot een minimum te beperken. Op deze wijze kunnen ze ongehinderd hun warmte afgeven aan de warmtewisselaar van het zwembad. Het geheel wordt geregeld met een besturing en pompgroep.

De voordelen op een rijtje:

  • Hoog rendement, ook bij lage temperaturen. Dus meer rendement uit uw investering.
  • Wanneer de panelen niet pal op het zuiden staan nog steeds een goed rendement.
  • Omdat het systeem wordt gevuld met Glycol (anti-vries) is het niet nodig om deze in de winter af te tappen.
Complete stellage

Complete stellage

HeatPipe

HeatPipe

Manifolds op stellage

Manifolds op stellage